Helena Martos i Julia Martos, germanes i artistes cordobeses, ja van residir a MediaEstruch l’any 2014 i actualment tornen a Sabadell per a continuar desenvolupant el seu projecte Cartografías Derivadas: una peça escènica que parteix de la col·laboració d’una ballarina i una videoartista, feta a través d’estratègies d’investigació-experimentació basades en el diàleg entre el llenguatge coreogràfic i l’audiovisual.

El que els interessa a Helena i Julia Martos és investigar el moviment des de la perspectiva no visible del cos, i de la convivència d’aquests amb allò visible i l’entorn que l’envolta, alhora construit per ell amb la imatge que capta i transforma, creant un lloc nou. La imatge vista com a escenografia al mateix temps que com a objecte escènica, en estreta relació amb el cos en moviment.

helena martos julia martos cartografias derivadas mediaestruch sabadell estruch

Motivades per la transposició de llocs escèncis (del vídeo a l’escena i de l’escena al vídeo), Julia i Helena Martos reflexionaran durant la seva estada a MediaEstruch com a residents, sobre com el procés de construcció d’una instal·lació audiovisual pot trobar-se i relacionar-se amb el cos a través d’una construcció coreogràfica, a nivell espacial, sensitiu i imaginari.

 

Captura de pantalla 2015-04-17 a les 11.43.05Captura de pantalla 2015-04-17 a les 11.43.16

Projecte finançat per Ayudas Creación INJUVE