El coworking creatiu de MediaEstruch. Un espai diferent.

 

Quan es comença una emprenedoria per compte pròpia una de les primeres coses que et venen al cap és a on desenvoluparàs l ́activitat. El lloc on vius sempre sorgeix com a una de les primeres opcions. Una opció que va perdent força a mesura que les teves inquietuds s ́acosten a la realitat. Prens la perspectiva que compartir llit i feina potser no és massa reconfortant.

Llavors et planteges espais com una oficina o un estudi. Un altre cop, en aquest cas una expectativa de lloguer, s ́acosta a la realitat. Una realitat econòmica que t ́impedeix assolir aquest primer objectiu.

Va ser l ́any 2005 quan el concepte de coworking va agafar força de la mà de Brad Neuberg a San Francisco. Rebia per nom Hat Factory i l ́ocupaven tres autònoms. Molt ha plogut des de llavors i el concepte s ́ha anat estenent per tot el món amb tota mena de propostes sota el mateix concepte. Un espai de treball compartit on professionals independents, emprenedors i pimes desenvolupen la seva feina de forma individual i alhora comparteixen projectes conjunts.

Però com tota proposta sorgida del mateix concepte sorgeixen diferències entre elles.

El coworking de l ́Estruch, com se ́l coneix, es diferència de moltes d ́aquestes propostes per un tret meravellós.

És com una petita família. El nombre reduït de projectes que conformen l ́espai ajuda al fet que sigui així, però no és l ́únic ni el més important. Les persones que el mantenen viu és el que fa possible aquest sentiment tan enriquidor.

coworking 2019 mediaestruch sabadell

 

Ens trobem iniciatives com Engruna Teatre. Una companyia de teatre infantil portada amb la màxima il·lusió i la màxima professionalitat. Una companyia on et trobes, per exemple, a la Mireia o la Txell, sempre disposades a escoltar les teves inquietuds i a mantenir agradables estones de converses, segurament transcendents.

Al seu costat ens trobem amb l ́Astrid. Una professional que porta un pas més enllà la filosofia de Verkami, el projecte professional on la veiem concentrada cada matí amb el seu ordinador. Si Verkami ens parla d ́economia col·laborativa, l ́Astrid va més lluny amb la seva filosofia personal i sempre trobaràs a algú disposat a explicar-te i a ajudar-te amb el que calgui.

Una altra companyia partícip del coworking de l ́Estruch són Mondo Momo. Una companyia d ́activitats infantils amb animacions i tallers. Una gent dedicada a aquesta tasca ja dona una idea del seu valor com a persones.

I per descomptat quan aterres a aquest coworking et trobes amb els Caramba. Un estudi de disseny format pel Sergio i el Jose. Són els gats vells del coworking. Dues persones encantadores amb una actitud que va molt més enllà de ser positiu. El Sergio i el Jose sempre estan disposats a establir ponts de comunicació per consolidar la convivència.

I per últim i no per això menys important no poden deixar de parlar de la Núria. La Núria ens coordina a tots i a totes. Amb una manera de fer exquisida manté́ l’esperit de l espai. Ens porta al dia amb totes les activitats que succeeixen a ĺEstruch, ella és la que lluita amb la burocràcia associada al coworking, i ella és el nexe d ́unió entre totes les figures que conformen un lloc com aquest.

El coworking de l ́Estruch el conformen també altres professionals com el Victor, l ́Andrew o el Jordi, que és qui subscriu aquestes paraules. Tots i totes intentem sumar amb la mateixa direcció que els companys i companyes citades anteriorment.

Intercanviem idees, parlem de propostes, ens ajudem i busquem connexions per tal de convertir l ́espai en un lloc inspirador i motivant per assolir fites professionals.

Podríem parlar de les característiques físiques que conformen el lloc, definir-lo des d ́un punt de vista més tècnic. Però realment això no té massa importància. Aquests trets no marquen la diferència. Les persones sí que ho fan i al coworking de l ́Estruch ens trobem amb aquestes persones.

 

Jordi Jiménez,

comunicador i promotor musical resident al coworking de MediaEstruch,

Juliol 2019