L’Estruch va acollir el passat dissabte 14 de Març el HackAndArt Day #5, una jornada de creació col·lectiva amb artistes i enginyers de tot el món que durant un dia van compartir coneixements i formes de treballar per a crear diferents processos.
A més, el públic va poder gaudir d’espectacles interactius:ViscePatik, residents de MediaEstruch, ens van presentar els seus instruments interactius grafico-sonors, establint diàlegs entre la màquina i els espectadors.
Uns altres residents de MediaEstruch, la Neurona Tropical, va obrir el seu projecte d’investigació al públic: amb un reacTable, un instrument electrònic, podien fer música de bases tropicals gràcies a senyals de dispositius com un mòbil i els moviments de les peces del reacTable. Actualment aquests artistes continuen experimentant amb els senyals fisiològics i cerebrals del cos humà per a produïr música.
El grup artístico tecnològic format per Nicolás Villa i Citlali Hernández van portar-nos el seu projecte [No Dispositivo] , una instal·lació composada per vídeo i artefactes robòtics que executen una coreografia automatitzada i infinita segons el públic hi interaccioni.
A més, Anna Recasens va explorar el pont entre allò tradicional i la tecnologia amb un taller obert d’electrogranxet, en el que aplicà el ganxet a llums d’energia solar.
Altres artistes van desenvolupar sistemes de mapping, van fer gravacions per a projeccions i van mesurar la distància entre les coses fetes a mà i la tecnologia.
Sens dubte, els HackAndArt Days són, cada vegada més, una cita obligada pels amants de les noves tecnologies. Un espai ideal per a teixir xarxa i enriquir-se de les idees col·lectives per anar més lluny.