Arriba la cinquena edició de la famosa cita de MediaEstruch: el Hack&ArtDay, la jornada d’experimentació tecnològica en forma de jam en que els projectes tecnològics i artístics passen a fer-se realitat. La cita és el dia 14 de Març a la Fàbrica de Creació l’Estruch de Sabadell.

Com en les anteriors edicions, el Hack&ArtDay consisteix en una trobada de tot un dia d’artistes amb base tecnològica que exploren camps sobre la interactivitat, el mapping, les projeccions audiovisuals, el hacking, els invents sonors i lumínics i la barreja d’aquest component tecnològic en peces artístiques o performances. Els artistes desenvolupen els seus prototips o idees en petits grups organitzats pel mestre de cerimònies, en Giovanni Marco Zaccaria, artista biòmedic que fa possible que es creïn sinergies durant el Hack&ArtDay.

11

Després d’haver dinat col·lectivament i compartit punts de vista sobre el procés de treball, quan arriba la tarda el Hack&ArtDay obre les portes al públic. És a les 18h quan famílies, artistes, tecnòlegs, investigadors i curiosos de tota mena poden des d’aquest moment experimentar amb tots els invents creats i jugar amb ells, una proposta cada vegada més popular i nombrada gràcies a una bona acollida del públic, que valora la possibilitat de participació en un camp tan alie i desconegut com l’art tecnològic i els invents de nova creació.

A més, durant les portes obertes del Hack&ArtDay, a partir de les 18h de la tarda, es podran veure diferents mostres dels projectes residents a MediaEstruch, invents punters i innovadors que es desenvolupen en les residències artístiques del centre. Aquesta edició comptarà amb els col·lectius ViscePatik i La Neurona Tropical, que treballen sobre instruments musicals interactius electrònics.

Un afegit nou d’aquesta edició és la participació del Laboratori Social Metropolità, que ofereix un taller gratuït d’Electro-Ganxet durant la tarda, a partir de es 18h i obert al públic. La idea és hackejar la tècnica tradicional del ganxet per a explorar nous usos i possibles aplicacions electro-textils.

Com cada edició, posterior a la jornada de creació i la tarda d’experimentació, el públic està convidat a una festa de cloenda a NauEstruch que aquesta vegada portarà dues bandes en directe en el marc de les Segones Jornades Fanzineres Feministes: Festa Gallarda. Les bandes seran Perlita, a les 20.30h, i Les Sueques, a les 21.30h.

1b

+pROGRAMA Hack&ArtDay#5

11.30h -Arribada dels artistes, tecnòlegs i makers.

14.30h -Dinar col·lectiu

18h- Apertura al públic i mostra de projectes interactius.

19h- Experimentació lliure amb els prototips creats

20h- Festa de cloenda a NauEstruch, amb els concerts de

20.30h Perlita

21.30h Les Sueques

 Tot el dia: Taller d’Electro-Ganxet

+iNFO

*Si ets un artista i et vols apuntar a la jornada de creació pots contactar amb MediaEstruch. Organitza: L’Estruch + MediaEstruch + Laboratori Social Metropolità