Itzalean és una instal·lació interactiva que crea divisions en l’espai, línies arbitràries i susceptibles de ser creuades.

Funcionament
Una línia apareix durant uns segons mentre estableix la seva ubicació, després desapareix, deixant a l’espectador en l’ombres, evitant creuar una línia que no es veu. Cada línia és una provocació, però també un risc, la mateixa línia t’alerta, descobrir-la és trencar-la i començar de nou.

Autors
El projecte va ser desenvolupat per Iosune Sarasate en col·laboració amb Luis Toledo. El treball de producció i experimentació artística, durant els mesos de residència, va consistir a construir prototips de cada part de la instal·lació, explorar i refinar la proposta.
Aquesta col·laboració va permetre emprar diferents tècniques per a enriquir el projecte, a més d’un aprenentatge mutu en un exercici de treball cooperatiu. L’adequació de l’espai i la peça física, així com el disseny d’àudio va ser treballat per Iosune Sarasate, qui va plantejar conceptualment la peça com a continuació del seu treball de recerca sobre les fronteres. Luis Toledo va col·laborar amb la programació i experimentació del processament d’imatges, configuració i integració de cada peça de programari, incloent els visuals que van ser desenvolupats per tots dos.

Premsa:
https://www.isabadell.cat/sabadell/cultura/art/fronteres-i-limits-digitals-a-mediaestruch/