“Fluctuant”

Durant la seva residencia a MediaEstruch el Juny de 2014, Mauricio Iregui va treballar en la instal·lació multifònicaFluctuant“, composada d’11 altaveus que es disposen en cercle envoltant una cadira giratòria, on seu l’espectador.

La idea de la instal·lació és ublicar a l’espectador en un entorn sonor que es va transformant segons l’angle i velocitat en la que la cadira es mou. El resultat és una experiència sonora immersiva de desplaçament entre paisatges sonors ficticis en constant transformació.

fluctuant mauricio iregui mediaestruch

Durant la seva estada de 2 setmanes, va aconseguir a finalitzar una primera composició per aquest sistema. L’obra porta el títol de Fluctuant.

“Fluctuant és una composició instal·lada, viva, en constant transformació i sensible a la forma d’escolta de cada espectador.

Mitjançant la ubicació de múltiples fonts sonores en un espai es construeix una experiència íntima submersió

en un entorn que reacciona segons el punt d’escolta de l’oient i es va reconstruint segons la interacció amb el mateix. “

fluctuant mauricio iregui mediaestruch

Mauricio Iregui és artista, músic i sonòleg. El seu treball es troba entre els límits de la composició, el disseny de so, la tecnologia i la creació de sistemes interactius sonors. Els treballs recents s’acosten al so des de la complexitat de la simultaneïtat, la comunicació i interacció entre fonts i receptors sonors en un mateix espai, la construcció i deconstrucció de les mateixes, i en el descobriment de les més petites vibracions emmascarades en l’entorn.

Ha participat en festivals com: Festival Sirga (2014), Festival Mixtur / Fabra & Coats (2014), Sonar (2013, Barcelona), TEI (Tangible Embedded Interfícies, Barcelona), Live Coding Festival (Karlsruhe, Alemanya), i en la programació de concerts multifònics de l’Orquestra del Caos / Hangar entre d’altres.
Descobriu-ne més a
www.miregui.com