La Neurona Tropical és el projecte amb el que Andrés Pérez López i Carles Tardío Pi ocuparan l’espai de MediaEstruch com a residents a partir d’aquest mes de Febrer i fins al Juny de 2015.

La Neurona Tropical neix com una possibilitat d’unió de dues maneres el so, d’un intent de sincronització de dos embrions musicals. Arran dels projectes de màster d’Andrés Pérez (Màster Tecnologies Musicals) i del Carles Tardío (Màster Sistemes Cognitius i Mitjans Interactius) sorgeix la possibilitat de vincular dues linies d’investigació tecnològica i musical i de transformarles cap a un terreny artistic amb la posada en escena d’un live set de sons experimentals de base tropical”.

tropical carles tardio andres perez mediaestruch residents

Amb un reacTable, un instrument electrònic col·laboratiu, els artistes establiran una creació sonora totalment interactiva que respondrà a impulsos de diferents dispositius: d’anàlisis fisiològics, de senyals cerebrals i del cos humà.

“Aquests tres ingredients: fisiologia, espacialització i visuals, seran la base per la experimentació i investigació, tant a nivell tècnic com estètic, de diferents estratègies de mappeig per a la creació de loops de biofeedback, on la percepció condiciona i és a la vegada condicionada per l’output del sistema musical”.