Diego Suárez i Diego Iñíguez són dos reconeguts videojockeys i vídeo-creadors que es dediquen a crear loops de vídeo en directe per acompanyar la música. Ara, s’embarquen a fer música a partir d’eines que coneixen molt bé: entorns visuals analògics i digitals, i ho han començat a fer a MediaEstruch investigant amb el seu projecte WE ARE NOT MUSICIANS.

El projecte consisteix en desenvolupar dos tipus d’eines, una analògica i una digital, per a generar so a partir de la imatge; invertint el funcionament al que estem habituats en què les imatges es generen a partir d’un so determinat.

L’origen dels videojockeys es troba en les discoteques dels anys vuitanta, en les que un vídeo creador llançava loops de vídeo per respondre a la música del DJ. Gràcies a la digitalització, aquesta disciplina ha experimentat una gran expansió.

Diego Iñiguez és un artista visual especialitzat en realització de vídeo i performance digital que sovint es decanta per l’estil del low-tech. Ha treballat per al Teatro Principal de Palma de Mallorca, el Festival Mira i esdeveniments per d’institucions educatives. De nacionalitat mexicana, actualment viu a Barcelona i treballa a cavall de Bèlgica, Dinamarca i Espanya.

Natural de Cantàbria, Diego Suárez (aka !ME) és un artista multimèdia que es mou entre la fotografia, el videoart i la programació. És vj resident a la sala Apolo Canibal des del 2015. Com a VJ també col·labora amb diferents grups de música i artistes d’altres disciplines artístiques.

 

WE ARE NOT MUSICIANS han estat de residents a MediaEstruch des d’Octubre fins a Desembre 2019 i la seva estada ha originat també un taller pedagògic amb alumnes d’ESO.