Art, tecnociència, i empresa.

MediaEstruch és un projecte que investiga nous models de relació dins d’un ecosistema mútuament beneficiós d’emprenedors tecnològics, investigadors socials, activistes i artistes de les arts en viu. La idea del MediaEstruch parteix del convenciment que avui en dia el desenvolupament social, econòmic i mediambiental ve determinat pel coneixement compartit que atresoren les persones que formen la comunitat, i que aquest coneixement és més ric quan més divers és. Entenem que les interaccions entre les persones és el que genera l’intercanvi de coneixement, font de la innovació, i per tant llavor de desenvolupament.

Llegeix més...

Els processos de treball que s’investiguen al MediaEstruch remeten als models d’innovació oberta on la heterogeneitat de mirades és sempre beneficiosa. També d’aquells altres que aposten que per crear nou coneixement és imprescindible trencar les barreres entre les humanitats i les ciències (consiliència).

La tecnologia i els seus objectes representen l’essència del que ens fa ser societat, mediatitzant les nostres relacions i participant activament dels canvis. L’artista, i especialment el de les arts en viu, és el mediador social capaç de facilitar el procés d’innovació.

Això és possible perquè en el seu treball reflexiona al voltant del seu context i la relació amb el seu públic, treballant principalment les relacions interpersonals i els nous llenguatges, és a dir la matèria primera sobre la qual es genera valor en la societat del coneixement. MediaEstruch tracta de donar poder a la comunitat que participa i proposa sistemes de governança co-responsabilitzada, per a tal efecte posa a disposició dels participants diversos recursos: un espai de coworking per projectes empresarials, d’investigació i artístics, un espai d’assaig multimèdia per prototips, un medialab amb equipament TIC, i assessorament gratuït.

L’activitat propia del MediaEstruch es centra en dos àrees principals:

Dinàmiques: accions per crear i enriquir comunitats creatives.

Laboratoris: recerques tecnològiques participades per tota la comunitat.

La finalitat del MediaEstruch és llavors, propiciar un ecosistema creatiu que generi nou valor per a empreses, artistes, investigadors i ciutadans.

Infraestructures:

MediaLab

beanotherlab1 

Coworking Creatiu

Sala Multimèdia

1040345_181631978714027_1394802829_o