viver

Què és MediaEstruch?

MediaEstruch és l’àrea d’arts digitals, noves tecnologies i empreses creatives de l’Estruch. En els seus  primers anys de vida, MediaEstruch ha funcionat com a laboratori d’encreuaments entre barri, artistes digitals i empresa. S’han generat projectes empresarials sòlids en el seu viver, sempre al voltant de l’art, que continuen avançant en diferents fases. Aquestes empreses, alhora, han propiciat connexions laborals entorn de l’art, tant amb artistes com amb emprenedors.

A banda, MediaEstruch acull des de fa quatre anys artistes digitals nacionals i internacionals que desenvolupen projectes d’investigació entorn la tecnologia més puntera, normalment en les seves fases més inicials de producció. Alhora, el cercle d’artistes digitals de Catalunya s’ha vist enriquit per les interconnexions produïdes a l’Estruch, cosa que ha generat iniciatives de formació de col·lectius com la de Matics Barcelona (associació d’artistes digitals de Catalunya), per exemple.

El coworking creatiu de MediaEstruch és l’espai empresarial on l’art i els projectes de les indústries creatives conflueixen, i on els projectes d’investigació ciutadana i d’activisme social pot trobar el seu lloc de treball. És un espai coworking on compartir inquietuds, entrebancs i fites aconseguides.

Convocatòria oberta per col·lectius i petites empreses de diferents àrees artístiques que tinguin el fi de comercialitzar els seus serveis o productes: companyies de teatre, ballarins, dissenyadors, escriptors, gestors culturals, productores audiovisuals, associacions tecnològiques, etc.

El coworking creatiu és un espai entés com a confluència de diferents agents que nodreixen la ciutat de Sabadell d’art, innovació i cultura. Per a que es donin aquestes relacions, el centre organitza periòdicament sessions i dinàmiques entre els diferents actors de l’espai. Les empreses residents del coworking han de participar d’aquestes i/o aportar un intercanvi amb l’espai artístic on es desenvolupen.

Per què és un espai únic?

El coworking creatiu de MediaEstruch és l’espai perfecte per als projectes creatius i artístics que no volen perdre la connexió amb els artistes i les formes d’art actuals. La Fàbrica de Creació L’Estruch de Sabadell ofereix un marc incomparable on les empreses residents estan en contacte constant amb els creadors de totes les disciplines. Les sinergies creades en el centre, amb altres creatius, empreses o artistes, són un dels motius pels quals els emprenedors escullen treballar en un centre artístic.

Drets dels residents a l’Estruch:

  • Els residents tindran dret a una taula de treball en estudi compartit, amb un horari de 9 a 24h de dilluns a dissabte.
  • Podran fer ús de tots els espais comuns: Taula de reunions, microones, nevera, pati, hort.
  • 10% de descompte de resident a l’EstruchBar
  • Llum, aigua i Internet (fibra)
  • Descomptes i invitacions als espectacles i presentacions que es facin al centre.
  • Difusió de la seva feina
  • Sinèrgia amb la resta de residents del centre

Els residents es comprometen a:

  • Brindar assessorament als artistes residents, en relació a la seva disciplina
  • Oferir activitats per a la comunitat (barri, artistes, altres empreses…) de manera continuada (xerrades, tallers de formació, assessorament, etc)
  • Assistir a les reunions de residents (Cafès de residents, trobades d’emprenedors, etc.)

 

El centre no es responsabilitza dels danys, pèrdues o robatoris del material i equip de les empreses residents.

Preu de la taula i pagament

El preu per taula de resident és de 50€ sense iva, amb pagament a l’inici de cada mes i amb enviament per correu electrònic de comprovant. 50€ de Fiança inicials.

Termini i presentació a la convocatòria

La recepció de projectes és fins al 15 de març
les inscripcions ja estan tancades! gràcies als participants!

Data de publicació dels resultats de la convocatòria:

Els resultats es comunicaran el 20 de març a través d’aquesta web i la seva pàgina de Facebook (facebook.com/mediaestruch)

Per a més informació:
mediaestruch@lestruch.cat