Aquesta propera setmana del 13 al 18 d’Octubre MediaEstruch acullirà la segona edició del Laboratori d’Horts Intel·ligents, activitat que organitza conjuntament amb el Laboratori Social Metropolità.

El Dissabte 18 d’Octubre se celebrarà el Hack & Hort Day: un seguit d’activitats gratuïtes i obertes al públic en general que pretenen connectar tota la comunitat implicada en els horts urbans i la sostenibilitat.

El programa comença a les 11h amb un taller de germinats per aprendre a fer brots i germinats, amb explicació teòrica i pràctica sobre com fer-los i quan fer-los. Per a aquesta activitat els assistents hauran de portar un pot de vidre de boca ampla.

La jornada continua amb un taller de Mini-Jardins a les 12h, on es crearan terraris de plantes i s’aprendran els trets bàsics per a cuidar-los i mantenir-los. Els mini-jardins són un element decoratiu cada vegada més de moda que ens permeten tenir les plantes i les herbes allà on vulguem. Per a realitzar-lo només cal portar qualsevol recipient que es vulgui reciclar: un got de vidre, unes tasses antigues, capses de fusta, etc…


hort urba sabadell
Durant tot el matí es realitzaran els intercanvis de llavors. Aquest any, MediaEstruch i el Laboratori Social Metropolità participen en la convocatòria de Seed Freedom contra la privatització de les llavors. La campanya de Llavors Lliures s’està duent a terme arreu del món durant aquest mes per a reivindicar l’accés a les llavors per part de tothom que les vulgui cultivar, després que grans multinacionals patentessin algunes llavors. L’intercanvi de llavors del Hack & Hort Day és l’acció proposada per aquest centre per a que les llavors continuin servint a la comunitat.

A la 13h MediaEstruch i el Laboratori Social Metropolità proposen un vermut col·lectiu amb taller d’elaboració de salses o “mojos” vegetarians. Els assistents poden portar menjar per compartir, ja que es farà un dinar pic-nic col·lectiu al jardí
de l’Estruch.

Picnic mediaestruch

Per continuar la jornada Hack & Hort Day, a les 16h de la tarda hi haurà una explicació i demostració del sistema de reg intel·ligent elaborat amb hardware lliure i tecnologia low cost mitjançant Arduino i DiY. Així, tots els assistents aprendran a aplicar un sistema de reg amable amb el medi ambient, atés que el sistema només gastarà l’aigua necessària segons el que haguem plantat. Tota l’explicació estarà conduïda per l’artista i tecnòleg Giovanni Marco, que indicarà pas a pas com aplicar el sistema a casa nostra.

La jornada Hack & Hort Day està oberta al públic i es gratuïta. Només caldrà apuntar-se a les activitats al correu mediaestruch@lestruch.cat o mitjançant alguna de les vies online de MediaEstruch o el Laboratori Social Metropolità: Web, Facebook i Twitter.

 

Programa Dissabte 18 d’Octubre 2014:

11h – Taller de Germinats

12h – Taller de Mini Jardins

13h – Vermut col·lectiu amb taller de paté i “mojo” vegetarà

14h – Dinar pic-nic col·lectiu

16h – Demostració de sitema de Reg Intel·ligent de Hardware Lliure amb Arduino i Sensors DIY Low Cost

 

 

 

 

Us hi esperem!

Contacte i més info:

www.mediaestruch.cat
http://accioculturalmetropolitana.wordpress.com/
mediaestruch@lestruch.cat