El dissabte 29 de Novembre se celebra la quarta edició del Hack & Art Day de MediaEstruch a la Fàbrica Estruch, un projecte impulsat per Giovanni Marco Zaccaria, l’artista i tècnic de MediaEstruch que va idear aquestes jornades.

Inicialment el Hack & Art Day pretenia servir per a reunir la comunitat artística més tecnològica i generar, a través de la unió dels creadors, projectes d’interactivitat, visuals, multimèdia, etc. En les quatre edicions del Hack & Art Day, el projecte ha anat evolucionant i avui esdevé una jornada clau de trobada dels participants per a realitzar els seus prototips artístico-tecnològics alhora que es converteix en una mostra de projectes punters del moment oberts al públic a partir de les 18h.

hack and art day mediaestruch estruch multimedia hckaton

El funcionament del les jornades Hack & Art Day és el següent: els artistes, tecnòlegs, investigadors, makers i curiosos en general que vulguin desenvolupar un prototip o involucrar-se en projectes d’art i tecnologia, s’apunten a la jornada prèviament mitjançant els canals de contacte de MediaEstruch: Facebook de MediaEstruch, l’adreça d’e-mail mediaestruch@lestruch.cat, el formulari de contacte o presencialment a MediaEstruch, a la Nau Sud de l’Estruch de Sabadell.

Quan els artistes arriben dissabte al matí a MediaEstruch, en Giovanni Marco Zaccaria, que és alhora artista i tecnòleg, s’encarrega d’unir els assistents segons interessos o àrees de treball, de manera que connecta els creadors per a salvar les necessitats de cada projecte. Les unions fomenten la creació de nous projectes que en edicions anteriors han evolucionat més enllà del Hack & Art Day. Alguns dels enllaços més rellevants de les passades jornades ha estat la connexió entre una cantant i un artista que treballava amb sensors. El projecte que van crear permetia crear pistes i loops de la veu de la cantant a través dels seus moviments. Un altre grup de treball va crear un canal de comunicació radiofònica amb un abast limitat segons interessos. També s’han presentat drones capaços de gravar a molts metres d’alçada, i sistemes lumínics i interactius aplicats, per exemple, a malabars.

 our shared scenario mediaestruch enric socias hack and art day hackandart sabadell estruch

Al migdia els artistes descansen per a fer un dinar col·lectiu on normalment creen més xarxa, i posteriorment, a la tarda, finalitzen els seus micro-projectes d’un dia.

A les 18h s’obren les portes del Hack & Art Day al públic general. És llavors quan els assistents poden provar els prototips realitzats durant el Hack & Art Day i assistir als micro espectacles dels artistes convidats que presenten els seus projectes més consolidats. En aquesta edició, els artistes convidats són Enric Socias, Mauro Ferrario, Viscepatik, Videodrum, The Lighting Experience amb actuació de la performer Michela Pes, Ángel Muñoz Chopsuey5000 i Giovanni Marco Zaccaria. Alguns dels seus prototips amb el que el públic podrà provar, jugar i interactuar són un hula-hoop que incorpora sensors de moviment i un sistema d’il·luminació interactiu, un escenari virtual d’animació on podrem ser el personatge que vulguem i que repetirà els nostres moviments, un aparell que esdevé un “emotiorama” i comunica el que sentim sense haver de parlar, només a través de llum i so; una plataforma que ens transforma en un dibuix animat imitant l’estil d’un il·lustrador, una bateria interactiva, i artilugis que emeten sons al manipular-los.

 mediaestruch hackand art hack and art day estruch sabadell multimedia hackaton barcelona

En les darreres edicions la mostra i testeig de projectes oberta al públic ha tingut molt d’èxit, sobretot entre els nens i joves, que viuen la jornada com a festivitat per la possibilitat d’experimentar amb els artilugis. A més, la presència dels artistes resol els dubtes o preguntes dels més curiosos i el Hack & Art Day acaba convertint-se en la manera perfecta de nodrir una xarxa d’artistes i creatius interessats en el punt en que tecnologia i art es creuen.

Finalment, aquesta quarta edició del Hack & Art Day a MediaEstruch s’acomiadarà amb una cloenda festiva oberta i gratuïta a l’EstruchBar.

 

 

 

Apunta’t a l’esdeveniment aquí

Contacte: mediaestruch@lestruch.cat