RealFake és una reflexió sobre la manipulació mediàtica-informativa actual: la realitat versus la ficció. A càrrec de Clara Cirera, Raffaella Menchetti i Sara Serrano.

real fake mediaestruch

En aquesta segona fase d’investigació a MediaEstruch, ja van ser residents el 2018, Cirera, Menchetti i Serrano tornen a remoure el camp de les Fake News aquest Desembre de 2019.

Els llenguatges performatius i audiovisuals són la base de treball d’aquest projecte interdisciplinari. El projecte neix el 2016 a partir d’una idea original d’Andrea Kunkl i la col·laboració de Raffaella Menchetti: realitzar un fals documental. El material audiovisual consistia en dur a terme entrevistes a peu de carrer (a Milà i a Roma) a gent d’edats i classes socials diverses sobre temàtiques actuals prèviament manipulades per l’equip. El to de documental seriós donava legitimitat a la informació falsa i fins i tot absurda que es difonia.

real fake mediaestruch

Després d’aquest estudi, Clara Cirera i Raffaella Menchetti continuen en la seva recerca sobre l'”artifici de la realitat”. En la seva segona residència a l’Estruch, bona part de la seva creació es basa en una taller amb un grup de gent local, per abordar les temàtiques del territori, i que participarà en la performance escènica. Clara Cirera, Raffaela Menchetti i Sara Serrano comparteixen un bagatge en arts escèniques i arts digitals aplicades a les noves dramatúrgies.

 

real fake mediaestruch